<< terug

mindfulness & de kunst van het onderhoud

Wil je graag je beoefening van mindfulness blijven voortzetten en misschien zelfs verdiepen? Vind je het lastig om dit alleen te doen, of vind je het gewoonweg fijner in een groep? Ben je toe aan nieuwe inspiratie, nieuwe vormen en andere inzichten? Heb je behoefte aan maatwerk?

Uit de enthousiaste reacties van deelnemers blijkt dat ‘Mindfulness en de kunst van het onderhoud’ een vervolgtraining is die in deze behoeften voorziet.

In deze training van 8 bijeenkomsten bekwamen we ons in de kunst van het onderhouden van mindfulness-technieken. We werken met verdiepende, verfrissende én nieuwe vormen van mindfulness yoga & meditatie. Daarnaast frissen we thema’s op uit de achtweekse MBSR-training. Ook is er ruimte voor maatwerk en het delen van ervaringen. De bijeenkomsten zijn grotendeels ervaringsgericht en kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de wijze waarop jij mindfulness kan integreren in je dagelijkse leven, thuis en op het werk.

 

'Mindfulness & de kunst van het onderhoud'

In het najaar van 2024 start er weer een training, data volgen nog!

data:
tijdstip:
kosten:
locatie:

De achtste week duurt de rest van je leven

‘De achtste week duurt de rest van je leven…’ , krijg je als deelnemer tijdens de laatste bijeenkomst van de MBSR training te horen. Deze zin krijgt pas inhoud in de tijd nadat de training is afgelopen en je bemerkt hoe de bijeenkomsten, de groep en het huiswerk je hielpen bij je beoefening van mindfulness, bij mindful leven. Hoe meer tijd er verstrijkt zonder ‘training van de aandachtspier’, hoe groter de kans is dat je terugglijdt in oude patronen en gewoonten. Bij de één is dit na een paar weken al voelbaar, bij een ander pas na een paar maanden of jaren.

Als ‘stress’ervaringsdeskundige zocht en vond Joyce de Rozario allerlei vormen en mogelijkheden om tóch mindfulness te blijven oefenen en verdiepen, ondanks chronisch tekort aan tijd en ruimte en overvloed aan stress in haar leven. Zo ontwikkelde zij de training ‘Mindfulness & de kunst van het onderhoud’, want mindfulness onderhouden is een kunst, zo is gebleken.

Anders dan bij de MBSR wordt deze training één maal per maand gegeven. In iedere bijeenkomst is er een terugblik naar de betreffende MBSR bijeenkomst en wordt beoefening, kennis en ervaring middels nieuwe vormen opgefrist. Tijdens de eerste bijeenkomst worden de specifieke wensen en behoeften van de deelnemers geïnventariseerd, en zo is er in iedere volgende bijeenkomst ook tijd en ruimte voor een stukje maatwerk. Vanzelfsprekend is er ook tijd en ruimte voor het uitwisselen en delen van ervaringen. Daags na de bijeenkomst ontvang je mindful ‘werk’, oefensuggesties voor thuis, om op je eigen moment en in je eigen tempo mindfulness te beoefenen. Veel deelnemers vertellen dat het MBSR-kwartje pas echt valt door deelname aan deze training. Andere deelnemers voelen zich gesteund en geïnspireerd door in een groep mindfulness te beoefenen. Weer anderen zijn blij met de tools en inzichten die zij tijdens deze training verzamelen.

Mindfulness isn’t difficult, we just need to remember to do it

- Sharon Salzberg -

 

Interesse?

Voor meer informatie, vragen, aanmelding of een gratis en vrijblijvend voorgesprek kun je contact opnemen met joYce:

t:   (06) 15 32 10 15
e:   joyderoza@gmail.com

óf

onderstaand contactformulier inzenden, dan neem ik contact met jou op.

Neem contact op